Emlékeztek még gyerekkorunkból erre az izgalmas játékra?

Mind a stílus konzultációkon, mind a social media felületeken szoktam mesélni arról, mennyire izgalmas képzésben veszek részt. Nagyon sok kérdést kapok tőletek, mit is takar ez a szó, stíluskommunikátor. Most összeszedtem minden gondolatot ezzel kapcsolatban, nagy szeretettel válaszolom meg nektek.

Több száz stílus konzultáció után, éreztem azt, hogy a stílus sokkal több annál, hogy milyen színeket és szabás vonalakat viselünk, milyen stílusú ruhákkal építjük fel a ruhatárunkat vagy mennyire tudatosan vásárolunk. A stílusunk ott van minden döntésünkben, minden mozdulatunkban, az egész lényünk, az atmoszféra, ami körülvesz minket, amit mi teremtünk magunk köré.

A Szegedi Tudományegyetem indít képzést ebben a témában és az elmúlt kettő félév alatt rengeteget tanultam, tapasztaltam, amivel még magasabb szintre emeltem a konzultációimat, még többet tudok adni Nektek is. Hiszem hogy a stílustanácsadás és a stíluskommunikáció kombinálása tud a legtöbbet adni.

Szeretném Nektek közelebb hozni, hogy mivel is foglalkozik egy stylist, egy stílustanácsadó és egy stíluskommunikátor.

Stylist

Ismert embereket öltöztet fontos eseményre, felkérésre, ahol emlékezetesnek, megjegyezhetőnek kell lenni. Magazinok, divatlapok fotózásaira egy koncepció mentén öltözteti fel a modellt. Ismeri a trendeket és ezek mentén válogatja össze a ruhákat, színeket. Egy hangulatot, egyedi látványvilágot hoz létre és jelenít meg.

Egy stylist öltöztethet nem csak ismert embert, akár egy üzleti profil fotózásra, vagy akár egy rangos eseményre is. Kreatív szakember, aki figyelembe veszi az öltöztetett személy adottságait, személyiségét, de nem a hétköznapokra öltöztet, csak adott eseményre.

Stílustanácsadó

Az egyén stílusának kialakításában segít. Itt már nem egy adott eseményre egy ruhadarab kiválasztásán van a fókusz, hanem egy folyamaton.

A stílustanácsadó kielemzi a legjobb színeket, amiben minden nap a legjobb formádat tudod mutatni, sminkszínek és hajszín választásban is segítségedre lesz. Megmutatja a testalkatodnak legelőnyösebb szabásvonalakat, hogy minden nap csinosan tudj megjelenni a munkahelyeden és a magánéletben egyaránt. Segít egy alapruhatár kialakításában, hogy egymással jó variálható, sokoldalúan használható gardróbod legyen. Segít a vásárlásban, hogy tudatos gardróbot tudj építeni.

Akkor is érdemes a segítségét kérni, amikor egy új életszakaszba lépünk, ezáltal változni fog az öltözködési stílusunk. Amikor egy édesanya újra munkába áll, amikor egy nő vagy férfi vállalkozást épít, rengeteg élethelyzet változás van, amikor érdemes ezt a szolgáltatást igénybe venni. Egy nem jól választott kosztüm vagy öltöny árából megvan a tanácsadás és a jövőben a legjobb darabokat fogod tudni választani, hiszen egy tapasztalt stílustanácsadó megtanít minderre.

Stílusszakértő

Látszólag ugyanazt a szolgáltatás nyújtja, mint a stílustanácsadó, hiszen megmutatja a legjobb színeid, a legelőnyösebb szabásvonalakat, hogyan érdemes gardróbot építeni, vásárolni is megtanít. Itt jön a finomhangolás, a fűszere az esszenciája a stílusnak.

Amikor már benne van az egyéniséged, az a pici plusz, amitől sokkal több lesz a megjelenésed. Szívem szerint holisztikus stílustanácsadásnak hívnám, amikor benne az egyéniséged minden szettedben. Legyen az egy üzleti tárgyalás vagy egy baráti vacsora, egy színházlátogatás vagy vásárlás egy közeli közértben.

Stíluskommunikátor

Egyetemi szintű stílusképzés, ami felteszi a koronát az eddig megszerzett stílustanácsadói és stílusszakértői tapasztalatokra, ahol a fókuszban a gondolkodásmód és a kompetenciák állnak.

Egyéni stílus kialakítása egy komplex folyamat, és életed bármely szakaszában is jársz magabiztosnak és önazonosnak érezheted magad. Az egyéniséged ott van minden mozdulatban, viselkedésben és ez az öltözködéseden is látható.

Tudtad, hogy a megjelenésünk már azelőtt kommunikál rólunk, hogy mi megszólalnánk? Mindössze 7 másodperc alatt kialakul a másik emberben az első benyomás rólunk. És ezt a megjelenésünkkel befolyásolni tudjuk. Cél, hogy a pozitív irányba és hogy információ hiány miatt ne a negatív irányba.

A stílus fogalmának mélyreható értelmezése mellett részleteiben kerülnek feldolgozásra az ahhoz kapcsolódó témák, mind elméleti, mind gyakorlati szinten. Mindezt Magyarország legkiemelkedőbb oktatói prezentálják a hallgatóknak a Szegedi Tudományegyetemen.

Az öltözködésen túl, hogy adott alkalomra mit vegyünk fel (dress code), egy adott szituációban hogyan illik viselkedni(protokoll), CA munkahelyen hogy tudunk igazán magabiztosak lenni, a mozgásukkal, a beszédünkkel hogyan kommunikálunk saját magunkról.

A stílus témájával kapcsolatos céges előadásokat és tréningeket és ezeknek az ismereteknek a birtokában érdemes választani.

A stílus kommunikátor szak egyéves posztgraduális egyetemi képzés amihez egy nagyon komoly szakdolgozati védés is párosul. A stílust komplexen kezeli.

Izgatottan várom, hogy a szakdolgozati témámmal kapcsolatban is beszámoljak Nektek.

Ha úgy érzed, tudlak támogatni a céljaid elérésében keress bizalommal!

Kriszta