Biztosan Veled is előfordult már, hogy a közösségimédia-oldalakon vagy egy weboldalakon böngészve megláttál egy olyan fotót, amelynek a láttán felsóhajtottál: „Milyen jól néz ki! De jó lenne így kinézni!” És akkor jönnek azok a gondolatok, melyek a rögzült hiedelmeinkből táplálkoznak, amiket ideje kicserélni támogató hiedelmekre, hogy érezzük úgy, hogy mi is lehetünk ilyenek.

Az a bizonyos önbizalom

A válasz pedig az önbizalom. Számtalan felmérés és kutatás mutatott már rá, hogy a nők jelentős része küzd önbizalomhiánnyal a megjelenését illetően. Persze a közösségi média elterjedése sem javított sokat a dolgon, hiszen a nők többsége egyre inkább abban határozza meg megjelenésének vonzóságát, hogy az mennyiben hasonlít az éppen uralkodó trendekre. Ezért aztán nagyon könnyen egy ördögi kör alakulhat ki: az önbizalomhiány miatt sokan úgy érzik, nincs is értelme stílusosan öltözködni, a slamposabb megjelenés pedig még erősebb önbizalomhiányt eredményez. Persze mindig van pár ürügy, amellyel ezt az önbizalomhiányt leplezni lehet. Amikor ilyen kifogások hangoznak el, az a legbiztosabb jele annak, hogy ideje változtatni. Tudom és hiszem, hogy minden nő lehet stílusos és magabiztos. Persze a siker nem jön magától, de a kezdeti lépések után elképesztő átalakulás várható mind a megjelenés, mind az önbizalom terén. Stílusszakértőként sokszor drámai átalakulásoknak vagyok szemtanúja és részese. Ami talán nem is átalakulás, hiszen az csodás nő eddig is ott volt, csak eddig valahol elrejtve. Nagyon örömteli és sokszor megindító látni, hogy a megfelelő öltözködési stílus és megjelenés kialakítása milyen óriási változásokat idézhet elő egy-egy ügyfelem önbizalmában, személyiségében, és gyakran egész életében is.

​Az első lépés a stílusos megjelenéshez

Gyakran mondják, hogy az első lépést a legnehezebb megtenni. Nincs ez másképpen akkor sem, amikor a cél az, hogy megtaláljuk saját öltözködési stílusunkat és vonzóbbá tegyük megjelenésünket. És mi ez az első lépés? Annak felimerése, hogy Te is megérdemled a stílusos megjelenést, valamint a megjelenésed által kiváltott magabiztosságot. Legyél bármilyen női szerepben, feleség, anya, dolgozó nő, vállalkozónő vagy mind egyszerre, fel kell ismerned, hogy NŐ is vagy. A szerepeidben pedig úgy teljesíthetsz a legjobban, ha jól érzed magad a bőrödben. Megérdemled, hogy nőként is kiteljesedhess és vonzónak érezd magad. Ehhez pedig először is időt kell szánnod magadra. A magadra szánt időre soha ne tekints úgy, mintha azt másoktól vennéd el – ezt az időt önmagadnak adod, annak a személynek, akiknek a szeretete és az elfogadása mindennél jobban kell, hogy számítson.

Ha elindulsz ezen az úton, azt is látni fogod majd, hogy a stílusos megjelenés nem pénz kérdése. A kapszulagardróbodban helyet kapó ruhákat nem feltétlenül kell drága helyekről beszerezned, az egymással kombinálhatóság pedig anélkül garantálja a változatos, stílusos megjelenést, hogy ehhez ruhák tömkelegét kellene megvásárolnod. És le is számoltunk a kifogásokkal.

Lássuk a stílust…

Miután eldöntötted, hogy elindulsz a stílusos öltözködés kialakításának útján, jöhet a következő lépés: a saját stílusod megtalálása. Sokan ilyenkor olyan outfiteket próbálnak magukon, amelyeket valahol, valamikor, valaki máson láttak. A stílusos öltözködés azonban nem azt jelenti, hogy olyan ruhákkal kellene teletömnünk a gardróbot, amelyeket pusztán csinosnak tartunk. Olyan darabokra van szükség, amelyekkel kifejezhetjük önmagunkat, személyiségünket, amelyek passzolnak hozzánk. Nem véletlenül tartja a mondás: „Mintha csak ráöntötték volna”. A stílusos öltözködés olyan ruhák viselését is jelenti, amelyek kifejezik, hogy milyen vagy. Csak az olyan ruhákat tudod stílusosan és magabiztosan viselni, amelyeket a magadénak érzel. Hiába választasz olyan darabokat, amelyek szerinted csinosnak, ha nem érzed jól bennük magad, és feszengve viseled őket, azzal pont az ellentétes hatást éred el, mint amire vágysz. Az olyan ruhákban, amelyek ténylegesen a te stílusodat és egyéniségedet tükrözik, magabiztos leszel, kinyílsz és önbizalmat sugárzol majd. Ezeknek a ruhadaraboknak a kiválasztásához és a neked megfelelő kapszulagardrób kialakításához azonban érdemes egy megfelelő szakember segítségét kérni. A stílusszakértő segíthet neked abban, hogy a megjelenésed ne csupán stílusos és vonzó legyen, de a lehető legnagyobb mértékben álljon összhangban személyiségeddel és azzal, amit meg szeretnél mutatni a külvilágnak. Mindezt pedig úgy, hogy öltözködésed izgalmas és élettel teli lesz.

Drámai változások

A stílusos megjelenés gyökeresen változtathatja meg az életed. Önbizalmad napról napra egyre erősebb lesz, aminek következtében egyre magabiztosabbá válsz. Jobban fogod érezni magad a bőrödben, és valószínűleg a véleményednek is bátrabban adsz majd hangot. Ami pedig a legérdekesebb egy ilyen folyamat során számomra, az az, hogy a stílusos öltözködés kialakulásával és az önbizalom növekedésével párhuzamosan hogyan kezd el megváltozni az emberek hozzád való viszonyulása. Nem egy ügyfelem számolt be arról, hogy a stílusos öltözködés elindította folyamat eredményeként komolyabban veszik a munkában, karrierje beindult, boldogabb lett a magánélete és több eseményen vesz részt. Így, ha Te is önbizalomhiánnyal küzdesz, a változtatás legjobb módja az egyedi, saját, stílusos megjelenés kialakítása. A többi pedig már jön magától.

Mentsd el, hogy kéznél legyen, mikor újraolvasnád.

Küldd el annak, akinek úgy érzed, szüksége lenne rá.  ​