„Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.”

A stíluskonzultációkon beszélgetünk arról, hogyan tudunk közelebb kerülni valódi stílusunkhoz, hogyan tudjuk megfogalmazni, mit szeretnénk elmondani a külsőnkkel, a ruháinkkal. Ennek egyik eszköze, hogy megkeressük azokat az ismert embereket, akiknek a stílusa legközelebb áll hozzánk. Valószínűleg ez az ismert ember más színvilágot visel a ruháiban, mint a mi tónusaink. Az is lehet, hogy más szabású ruhák állnak neki jól, mint a mi testalkatunknak. Mégis, az egész atmoszféra, ami körülveszi, megfog minket. Mi is szeretnénk ezt kiváltani az emberekből, ezt az érzést keressük a stílusunk kialakításakor.

Engedjétek meg, hogy meséljek kicsit arról a nőről, akinek a stílusa hozzám legközelebb áll. Ígérem, a cikk végigolvasása után, már te is fogod érezni, miért fontos ez és te is meg tudod fogalmazni, ki az az ismert ember, akinek az öltözködési stílusa legközelebb áll hozzád és miért.

Ügyvéd, emberjogi aktivista, gyönyörű nő, a világ legstílusosabban öltözködő női között tartják számon. Saját erejéből és munkássága révén kellene ismertnek lennie, mégis a házassága tette azzá. A világ egyik legsármosabb agglegényének a szívét rabolta el. Ő Amal Clooney, leánykori nevén Amal Alamuddin.

A gyönyörű libanoni származású nő gyerekkora óta az Egyesült Királyságban él, jogészként dolgozik, emberi jogokra és nemzetközi jogra szakosodott, gyakran felszólal az ENSZ-ben.

Stílusikon, ahol ő megjelenik, mindig magára vonja a figyelmet. Nem harsány, mégis látható. Szettjei elegánsak és nőiesek. Ruhái csodásan követik a test vonalát, sosem túl szűk, de mindig jól szabott ruhákat választ. Remekül bánik a színekkel, legtöbbször a kedvenc színeihez nyúl, mint a fekete-fehér vagy a vörös.

Mi a stílusának a titka?

Tisztában van az adottságaival és nem fél azokat jól kiemelni, ügyelve mindig az alapokra. Mindig kifinomultan elegáns és nőies, sosem hivalkodó. Stílusa kifinomult, ugyanúgy sugárzik a nőiessége egy estélyiben, mint farmernadrágban.

Gyakran nyúl a monokróm szettekhez, ruhához. Ilyenkor egy jól megválasztott kiegészítő és kész a szettje. Egy szép, nagy méretű kézitáska mindig vele van, mikor munkába megy. A kezében sosem látunk iratokat, azokat mindig a táskája rejti.

A gyönyörű haja öltözteti, a finom smink mindig emel a megjelenésén, kedveli erős vörös rúzsokat, ami nagyon jól áll neki.

A fekete-fehér párosítás mindig működik, egy piros rúzzsal pedig igazán látványos lesz a megjelenése, kiemeli egzotikus szépségét.

Remekül bánik a különböző eseményekre különböző ruhák alkalmazásával. Estélyi ruháit finom, lágy esésű anyagból választja, munkába a térdét takaró ceruzaszoknya vagy tubusruha egy tűsarkúval a leggyakoribb választása, de a nadrágkosztümök is csodásan állnak rajta. Egyszerre maximum kettő színt alkalmaz az összeállításaiban, a táskája színét pedig a ruhája színéhez hangolja és nem ragaszkodik hozzá, hogy a cipője azonos színű legyen a táskájával, ettől pedig friss és látványos lesz a szettje.

Amal az üzletasszony, Amal a díva, Amal a hétköznapi vagyány-laza, amikor szabadidős vagy sport programra megy. Nem keveri a stílusokat, de minden szettjén érződik az egyénisége, legyen az egy Oscar díjkiosztó vagy egy hajózás a Comói tavon. A kiegészítők stílusát mindig a ruhája stílusához választja, remek érzékkel választ akár egy kalapot az elegáns szettjeibe.

Pontosan tudja, hogy öltözéke hitelességet ad a tetteinek és munkásságának. Úgy érzem ez a stílusának a titka, amit tanulhatunk tőle.

A Te stílusod

Ha szeretnél te is közelebb kerülni a stílusodhoz az öltözködésben, vagy már pontosan tudod, mi a te valódi stílusod, csak egy kis finomhangolásra van szükséged, várlak szeretettel stíluskonzultációra. Szolgáltatások menüpont alatt megtalálsz minden szükséges információt!

Legyen csodaszép napod! Ne feledd! A stílus benned van, tegyük láthatóvá! Én itt vagyok és segítek Neked!

A fotó forrása: Femina.hu