Stílus. Csupán egyetlen szó. A tartalmat Te adod hozzá. Színekkel, fazonokkal, mozdulatokkal, tettekkel, a teljes lényeddel.

A stíluskonzultációkon beszélgetünk arról, hogyan tudunk közelebb kerülni valódi stílusunkhoz, hogyan tudjuk megfogalmazni, mit szeretnénk elmondani a külsőnkkel, a ruháinkkal. Ennek egyik eszköze, hogy megkeressük azokat a forrásokat, ahonnan inspirálódni tudunk. Lehet ez az Instagram, ismert emberek figyelése, milyen outfitet viselnek a hétköznapokban vagy egy-egy eseményen, a Pinterest, a divatblogok, a magazinok…..

A lehetőségek tárháza végtelen. Most a magazinok királynőjéről szeretnék mesélni Nektek, és arról, hogyan tudod használni a saját stílusod kialakítása során.

A Vogue Magazin

A Vogue magazin sok nagyszerű dologhoz hasonlóan egy vendégszobából indult. De ellentétben más rögtönzött projektekkel, amelyek fellángolnak, majd kihunynak, a Vogue beégett a kulturális tudatunkba.

Ma, 128 évvel később, a Vogue 25 országban jelenik meg, nyomatatott verzióját több mint 12 millióan olvassák és 67 millió online felhasználóhoz jut el. Több mint egy évszázada vitathatatlanul piacvezető, a világ egyik legismertebb márkája. Nem csak egy divatmagazin, hanem intézmény.

Az újságárusnál, mikor megvettem a magazin legfrissebb kiadását, a polcon sorakoztak a különböző kiadások, az amerikai, az angol, a francia, a német, a spanyol és az olasz kiadás legfrissebb száma is. Az én választásom aznap amerikaira esett és egyértelműen a címlap volt ami eladta nekem a lapot.

A címlapfotón Jennifer Lawrence színésznő szerepel. Sminkje finom, diszkrét, mégis látható. Csodaszép haja kibontva omlik oldalra, a ruha mind színében, mind stílusában és anyagában is remek választás. Tökéletes harmóniában van mind a smink, mind a ruha a színésznő természetes színeivel, adottságaival. Ezt a harmóniát keressük a színtanácsadások alkalmával is. Amikor erőlködésmentesen, csupán a jó színekkel elérjük amit ki szeretnénk fejezni.

Ez a meleg tónusú bézses, aranyló színvilág, ha a színtípusok rendszerét nézem, akkor az októbert juttatja eszembe. A színtanácsadás előtt, mikor elmagyarázom a színtípus rendszert, a 12 különböző típusból áll, minden típust egy hónaphoz rendelek. Így az ügyfeleim könnyebben megértik, hogy mi is az a színvilág, amit keresünk egy adott típussal. Október a legaranylóbb, legmelegebb színvilágot hozza, a meleg ősz színvilágot, ami a címlapon is visszaköszön, mind a színésznő színtípusában mind a ruha színében. Egy finom, nem tolakodó eleganciát sugároz, tele kedvességgel, nőies finomsággal és bájjal.

A magazint átlapozva azonnal feltűnik a reklámanyagok sokasága. Táskák, ruhák, ékszerek, órák, kozmetikumok, illatmárkák, kiegészítők…… De mire is tudjuk használni ezt az elképesztően látványos, csodaszép képi anyagot, amik ilyen esztétikai élményt adnak, vizuális kommunikációjuk erős, gyakorlatilag csak képi megjelenítéssel elmondják amit közvetíteni szeretnének. Egy-egy hangulatot, egy szett összeállítást, színharmóniát, mind-mind vihetünk magunkkal. Amikor legközelebb a napi szettünket állítjuk össze, eszünkbe jut, hogy az a királykék felső milyen jól mutatott azzal a világos nadrággal. És már meg is van egy olyan összeállítás, amit korábban lehet nem is párosítottunk.

Ennek a számnak csúcspontja a Jennifer Lawrence interjúhoz készült képi anyag.

A fotókat Tina Barney készítette, egy csodaszép és hatalmas kerttel rendelkező, bungalló stílusú házban.

Szeretném a szetteket külön is bemutatni, hiszen a színésznő ruhái külön említést érdemelnek.

Stílustanácsadói és stylist szemmel nézve mind az öt szettje kitűnő választás, tökéletesen illeszkedik a színésznő színtónusához, testalkatához és egyéniségéhez. Mind az öt ruhán érződik a finom nőies elegancia egy csipetnyi vagánysággal fűszerezve.

Az első képen egy csodásan szabott, kék-fehér mintás spagettipántos, bokáig érő egyberuhát visel, a derekát egy vékony, világosabb kék övvel kiemelve. Remek választás a medenceparton készült fotóhoz. A színésznő kibontott hosszú, hullámos haja csodásan áll neki.

A következő képen egy virágmintás tapétával díszített társalkodóban látjuk egy virágmintás, gyönyörűen szabott felsővel és egy derékhangsúlyos, deréktól bővülő, a szoknya tartását alsószoknyával vagy abronccsal biztosító ruhában.

A fehér alapon narancssárga virágok színvilágában remek választás a világos és meleg tónussal rendelkező színésznő részére.

A következő képen egy érdekes nézőpontot látunk. A színésznőt hátulról egy zöld alapon fehér virág mintás ruhában, ahol a tükörben látjuk őt elölről. Ez a ruha egyszerűen lenyűgöző, tökéletes választás, a környezet, a rózsák pedig igazán bájossá teszik az egész képet.

A negyedig szett egy fehér alapon sötétlila virágokkal díszített bő szabású hosszú szoknya egy fekete csipke toppal. A hozzá választott gyöngysor fülbevaló a stílusok és textúrák keveredésével igazán frisség és stílusossá tették ezt a szettet. Az ötödik, egyben utolsó összeállítás az egyik kedvencem. Világos, narancsos, ezüstös fényű tüllszoknya egy málnaszínű pulóverrel. Mindössze kettő ruha, de a remek párosításnak köszönhetően nem is kell több. Egyszerűen így tökéletes, stílusos, az a leheletnyi fűszerrel.

A képeket nézegetve szembetűnő, hogy az összes képen mezítláb van, amitől az egész olyan természethez közeli üzenettel bír, minden ízében megmutatva, hogy izzig-vérig nő a főszereplő.

Hiszem, hogy a stílus tanulható, erre nagyon sok példát látok a vendégeimnél, akik elindultak az úton.

A Vogue magazin hozza a legújabb trendeket, nagy múltú divatházak legújabb kollekcióit és képi anyagát mutatja be, mindezt a magazintól megszokott exluzív megjelenésben. Ezeket a hangulatokat mi is vissza tudjuk hozni a saját ruhásszekrényünk előtt a gardróbunkból válogatva, vagy egy-egy vásárlás alkalmával. 

Ha szeretnél te is közelebb kerülni a stílusodhoz az öltözködésben, vagy már pontosan tudod, mi a te valódi stílusod, csak egy kis finomhangolásra van szükséged, várlak szeretettel stíluskonzultációra. Még az is lehet, hogy pont ebbe a magazinba fogunk belenézni, de más izgalmas dolgok is várnak rád. Egy csodás önismereti út a stílus és öltözködés által.

Legyen csodaszép napod! Ne feledd! A stílus benned van, tegyük láthatóvá! Én itt vagyok és segítek Neked!