A szoknyák minden nő ruhatárának alapelemei, és ahogy az időjárás engedi, érdemes kihasználni ennek a nőies ruhadarabnak az előnyeit. A szoknya viselésétől sokan idegenkednek, mert azt gondolják, hogy az ő alakjukon nem mutatna jól. Higgyétek el, mindenki megtalálhatja a megfelelő szoknyát egy jó stílustanácsadó segítségével. Minden alkat más és más típusú szoknyát kíván meg, de a kínálat végtelen.

Csak meg kell találnunk azt a szoknyát, amiben jól érezzük magunkat, jól nézünk ki, ami kényelmes és magabiztossá tesz. A szoknyákban rejlő lehetőségeket tehát érdemes kihasználni, mert igazán nőies és elegáns alapdarabok lehetnek a gardróbban, ha megfelelően választunk. Az alábbiakban bemutatom Nektek, hogy melyik testtípushoz milyen jellegű szoknya passzol a legjobban.

Alkatodban a válasz

Napjainkban a régi beskatulyázások helyett végre a pozitív testkép vált az uralkodó trenddé. A szépség nem testalkatfüggő, és bármilyen típusba is tartozunk, a lényeg, hogy magabiztosak legyünk a ruháinkban. Ehhez persze érdemes olyan ruhákat viselni, amelyeket segítenek megteremteni az önbizalom érzését. Az igazsághoz az is hozzátartozik azonban, hogy az alkatok a legtöbb esetben nem feleltethetők meg teljesen a fent említett kategóriáknak. Bár az alaptípusok némi támpontot adhatnak, de az egyéni különbégek tekintetében nem nyújtanak eligazítást. A stílustanácsadás és a testalakt elemzés segíthet ebben, hiszen a tökéletes szoknyát az egyéni alkat és stílus ismeretében lehet megtalálni. És persze a színtanácsadás is jól jöhet, hiszen a hozzánk leginkább illő és az alakot a kívántaknak megfelelően módosító színek tovább erősíthetik a kívánt hatást és a magabiztosságunkat is.

​Homokóra alkat

A homokóra jellemzője a keskeny derék, valamint az arányos csípő és váll. Ez az alkat bővelkedik a nőies ívekben, ezért érdemes a testhezállóbb szoknyák ceruzaszabású szoknyák közül választani. A derekat kell a fókuszba állítani. Ehhez tökéletes választás lehet egy magas derekú szoknya, ami kiemeli az íveket. Mintás szoknyák mellett az egyszínűt is javaslom, amely hangsúlyosabbá teszi a nőies idomokat, nem pedig elvonja róluk a figyelmet. Övvel is viselhetjük, ha még jobban szeretnénk középpontba állítani a derekat. Az ilyen testalkatú hírességek közé tartozik Sophia Loren, Dita Von Teese és Salma Hayek is.

Alma alkat

Az alma alkat esetében a felsőtest kerek és telt, a lábak pedig vékonyak, karcsúak. A fókuszt ebben az esetben lábakra érdemes helyezni. Egy magas derekú, térd fölé érő szoknya lehet a befutó, így a derékpánt feljebb kerül, a hasi rész pedig kevésbé hangsúlyossá válik. A lábak kihangsúlyozását az oldalsó cipzár, a függőleges csíkok és a rövidebb szegélyvonal is segítheti. A ceruzaszoknya is jól mutathat ezen a testalkaton, de ügyeljünk arra, hogy az térd feletti szoknya legyen. Az almáknál kerülni kell minden olyan szoknyát, amely elöl fodros vagy cipzáras, és ha övet viselsz, akkor ügyelj arra, hogy az magasan legyen, így a legkeskenyebb részt emelje ki. A szoknya anyaga lehet nehezebb szövetből, mert azok egyenesebbnek tűnnek, így segítik kiemelni a láb formáját. Ilyen anyag lehet a farmer, a flanel vagy a tweed. A híres almák táborát erősíti Oprah Winfrey, Rebel Wilson és Drew Barrymore.

Körte alkat

A körte testforma legfontosabb jellemzője a kerekebb alsótest és a karcsú felsőtest, így a csípő szélesebb, mint a váll. Érdemes a felsőnél sötétebb színű szoknyát választani, hogy egyensúlyba hozzuk a két részt. Ehhez a testtípushoz a legmegfelelőbb az A-vonalú szoknya, amely kiemeli a derekat, és finoman szélesedik a csípőn. A hosszabb szoknyák jól használhatók a körte alkat esetében, mivel a nagyobb hossz karcsúsítja az alsótestet, tehát érdemes a térden kicsit túllógó változatot választani. Ilyen testalkatú híresség Kim Kardashian, Jennifer Lopez és America Ferrera.

Egyenes alkat

A téglalap alkatot gyakran „fiús” testtípusnak is nevezik. Ennél az alkatnál nem beszélhetünk meghatározó, definiált derékrészről vagy csípőről, és a váll sem határozza meg a vonalakat. Kevésbé ívelt testalkatról van szó, így itt az öltöztetésénél az a cél, hogy az ívek illúzióját keltsük. Ezt a derék határozottabbá tételével érhetjük el. A téglalap alkat remekül mutat bodycon ruhában vagy miniszoknyában, mert ezek kiemelik az összes hajlatot, és megmutatják a lapos hasat, valamint a karcsú lábakat. A mintás szoknya viselése is jó ötlet, mivel a minta felhívja a figyelmet a test alsó felére, és ívesebbnek láttatja azt. Ugyanezt érhetjük el az öv viselésével a derék legkeskenyebb részén. Hasonlóan jó megoldás lehet a peplum szoknya is, mivel az homokóraszerű formát adhat, akárcsak a fodros szoknyák. Ezen alkat híres képviselői közé tartozik Cameron Diaz, Natalie Portman és Kate Moss.

Fordított háromszög alkat

Ennek az alkatnak a legfőbb ismérve, hogy a vállak szélesebbek, mint a csípő. A fordított háromszög testformánál a cél az alsótest kiemelése, ezért jó ötlet élénk színű, nyomott vagy vízszintesen csíkozott szoknyát viselni. Bátran bevethetjük az A-vonalú és a teljes hosszú szoknyát . Mindezt pedig úgy, hogy sötétebb színű felsőt választunk. Anyagokban preferáljuk a könnyedebb pamutot, a muszlinokat, a műselymet, de bátran lehet kísérletezni a csipkével és a selyemmel is. Ezen hölgyekre a vékony derék és láb jellemző. Az iIyen testalkatú például Demi Moore, Cindy Crawford és Teri Hatcher.

További tartalmakért látogass el a Facebook csoportomba, Amarilla Stílusklub néven megtalálod a linkre kattintva. Ha szeretnél te is közelebb kerülni a stílusodhoz az öltözködésben, vagy már pontosan tudod, mi a te valódi stílusod, csak egy kis finomhangolásra van szükséged, várlak szeretettel stíluskonzultációra. Szolgáltatások menüpont alatt megtalálsz minden szükséges információt!

Legyen csodaszép napod! Ne feledd! A stílus benned van, tegyük láthatóvá! Én itt vagyok és segítek Neked!